Turism local.

Azi 05.10.2022

Vrem sa ii chemam in vizita pe partenerii nostrii cu care avem afaceri si pe prietenii nostri de oriunde din lume.

Vacante de o saptamana cu activitati zilnice pe principiul doar local.

Ziua 1. Vizitare culte religioase.

Ziua 2. Pescuit.

Ziua 3. Trageri in poligon.

Ziua 4. Kaiac.

Ziua 5. Teatru.

Ziua 6. Vizitare Floresti cu bicicleta si timp liber la loc.

Ziua 7. Plimbare calare cu vizitarea locului si seara floresteana cu muzica locala, foc de tabara si dans somesan.

Ziua 1. Ne intampinam prieteneste invitatii la aeroport si pornim cu bicicletele electrice/alte mijloace de transport daca ploua pe un traseu ales sa le prezentam cu oamenii locului cultele religioase din localitate si apoi ajungem la locurile de cazare sa inoptam. Inainte sa inoptam avem lectii de calarie in parteneriat cu hergheliile locului: Hidalgo si partenerii lui.

Ziua 2. Mergem la pescuit la locurile de pescuit din judet si mancam un peste proaspat prins. Vrem sa populam cu stiuca, clean si avat Somesul Mic sa putem pescui si manca peste proaspat de acasa. Tot in ziua 2 avem lectii de calarie.

Ziua 3. Mergem sa tragem cu pistolul, cu pusca si cu mitraliera in poligonul local din Floresti www.squadstore.ro. In ziua 3 mai avem si lectii de calarie.

Ziua 4. Ne dam cu kaiacul pe Somesul Mic de la CHE Gilau 2 la CHE Floresti 1 pe un traseu de 4750 m lungime accesibil tot timpul anului cu acordul locului. Pana cand vom primi voie de la Hidro vom merge la kaiac la Tarnita in parteneriat cu Kayak/SUP Tarnita – Cluj. Tot in ziua 4 mai avem si lectii de calarie.

Ziua 5. β€œVin 7suta texani calare la teatru” – asa a inceput asta. Mergem calare la teatru la nenea Boc iar vara vrem sa organizam teatru de vara la Floresti la deversor. Inainte de teatru avem lectii de calarie.

Ziua 6. Vizitam localitatea cu bicicleta si timp liber la loc. Joace un filcau πŸ™‚

Ziua 7. Vizitam locul calare pe un traseu de calarie ales si continuam distractia la locul de foc de langa Casa Zanelor cu foc de tabara, muzica locala si dans somesan.

In primele 5 zile toti invitatii vor participa la lectii de calarie langa Casa Zanelor sub dig. Avem herghelii.

Implementare. Avem nevoie de un ghid local la 25 de invitati cu care vrem sa lucram conform valorilor.

Apropo, promit sa fac rost de prima varianta a turismului local ce am inceput sa o fac in vara lui 2021 sa o pun la download. II soada πŸ™‚ O mai are Emil si Crina.

Mod de lucru. 1 ghid local la 25 de turisti, 1 agent de paza la 25 de turisti de la firmele de paza partenere pazim locurile de cazare zi si noapte cu 4 agenti de paza fiecare, 1 bucatar la 25 de turisti de la unitatile de cazare partenere[comanda azi mananca maine], pentru pescuit[recomand cu fonduri europene cu masura 6.2], ghizii se duc in poligon cu oaspetii, la kaiac[cu masura 6.2], ghizii se ocupa de lectiile de calarie[cai de la hergheliile locului], ghizii se duc la teatru cu turistii, tot ghizii se duc cu turistii cu bicicletele electreice[cu masura 6.2] si in ziua 7 la plimbarea calare si la seara floresteana foc de tabara cu muzica locala si dans somesan. La plecare le facem cadou o stergura floresteana si le dam o cana de apa ca si la sosire.

Turismul in viitor.

 1. Avem biciclete electrice cumparate de la inceput cu care le prezentam invitatilor nostrii cultele religioase de la loc.
 2. La pescu cum zic copiii. Vom popula cu peste sa avem disponibil pentru judet stiuca si clean si avat si caras si vom merge la pescuit la loc sa mancam un peste proaspat prins sau il vom cumpara de la loc. Cu turistii mergem la pescuit si vom manca un peste proaspat dupa o reteta locala.
 3. Vom colabora cu squadstore.ro sa mareasca poligonul actual si sa devina Poligonul Local Floresti cu linii de tragere si pentru shotgun si pusca nu doar pistol si pistol-mitraliera sa putem participa la Jocurile Olimpice. Sustinem din privat sportivii cu sponsorizare conform cunoscutelor valori. Vrem aur la Olimpiada.
 4. La kayac pornim din Gilau cu acordul locului pe traseul propus in parteneriat cu firmele locale din localitate ce beneficiaza de bani locali. Vrem sa le scriem un mesaj pe traseu la sosire. Ex. Comuna Floresti.
 5. Vom realiza Teatrul Floresti in forma de con cu scena variabila ca marime, cu supratitrare si cu sunet natural fara sunet artificial adaugat. Adauga desenul de demult. Vezi aici.
 6. Pornim cu bicicletele in vizitarea locului cu pauza timp liber la loc in centru.
 7. Hergheliile locale le vom uni in Herghelia Floresti. -Herghelia Lui Doru Miclea, -Herghelia Lui …, etc si o vom inscrie la Federatia Romana Ecvestra.[ei trebuie sa se afilieze la noi] Vrem aur la Olimpiada. Vom realiza cu bani privati Cladirea ASCA Floresti, ce o vom tine cu profit, unde sa se poata desfasura activitatea de antrenament si competitie pentru toate probele. Avem si atelajele minuscule pentru copii πŸ™‚ ce pot fi folosite si la turism. Vom sustine cu sponsorizare din privat sporturile ecvestre.
  Vom aduce cai de competitie din judet si tara pentru herghelii si ne vom sustine localii sa faureasca Arena Floresti Cladirea ASCA[Arena Sarituri Cros Atelaje] si sa se implice in sporturile calare.

Cand afacerea va creste si va depasi locurile de cazare existente vom pune alalefturile si cujmeliile de inca 300 de locuri cu implicarea directa a firmelor ce au unitati de cazare. Adauga sina de cale ferata. Cum suna Downtown Floresti by train? πŸ™‚ Locatia e la nord de Somes pe plat. Stim ca este arie protejata Natura 2000 in zona si asa vrem sa ramana.

Cu agentiile de turism locale din localiate vom lucra sa realizeze parteneriate cu agentiile de turism de la locurile de unde ne vin prietenii in vizita. Se poate incepe cu Texas, USA, Munchen, Bonn, Berlin, Dublin, Roma etc… si din tara, locurile unde avem prietenie si parteneriate comerciale solide pe principiul doar local. Vom incepe cautand locuri care au zbor direct la Aeroportul International Avram Iancu Cluj-Napoca. Noi mergem in vacanta de la agentiile locului. O sa colaboram cu toate agentiile din tara si din toate tarile de unde este zbor spre Aeroportul International Avram Iancu Cluj-Napoca. Is transporturile lor internationale.

Vrem ca toti cei implicati in mod direct in proiect sa sustina sportul local.

La noi toti bucatarii au 9 stele. Manci ce-ti face si cum zice bucatarul sau du-te fa-ti. πŸ™‚

Calcul de pret. Investitia amortizata generatoare de 20% profit protejat an de an. La camere ii investitia daca este cazul si profitul impartite la numarul de camere din aceeasi cladire, etc… . Capitane cati americani cazam intr-o cujmelie? πŸ™‚ I have 9 of them to begin with πŸ™‚ La restaurant cand vin le calculez sedere. πŸ™‚ Le-om mai trimite o factura cand ajung acasa. πŸ™‚ πŸ™‚ πŸ™‚ Crina A mai trebui sa le dam bani cu nuntile tale cu tat. πŸ™‚ Stati linistiti ca avem si dormire πŸ™‚

Proiect realizat cu transparenta.

Suntem uniti? Da noi vrem asta.

Zborul din Europa de la locurile care au zbor direct spre Aeroportul Cluj-Napoca si cazarea, masa si activitatile zilnice. Preferam cu trenul pentru ca este cel mai sigur mijloc de transport actual.

Configurator de vacanta. Mai trebuie sa fac un configurator de vacanta care sa permita alegerea perioadei, alegerea si plata zborului, alegerea camerei. Activitatile sunt incluse. Vezi schita configurator vacanta. poza 1 si poza 2]
Am cumparat visitfloresti.ro pentru configuratorul de vacanta. In configurator o sa introducem in viitor preturile cu profitul propus de 20% la investitie protejat de inflatie. Configuratorul de vacanta va fi un white label.

Promovare. Am decis sa promovam visitfloresti.ro oferind posibilitatea partenerilor nostrii sa foloseasca un sistem white label ce va fi faurit de programatori. Vezi schita. Cine investeste sa-si tina cel 20%? Ar trebui sa fie una din agentiile de turism partenere. Vom vedea. O va face AFJ tur operator. Vom da posibilitatea partenerilor sa-si puna profit la vacanta suma fixa sau procent.

Azi 27.12.2023 vrem sa colaboram cu Tarom ca sa putem oferi zboruri charter. Azi 28.12.2022 Tarom a raspuns pozitiv cererii noastre de colaborare, iar discutiile continua.

Azi 27.12.2023 am hotarat ca vacantele is de sambata pana sambata viitoare. Din Brussels, Belgia, Basel, Franta, Cologne, Germania, Chania (Crete), Grecia, Tel-Aviv, Israel, Catania (Sicily), Italia, Milano, Italia, Naples, Italia, Perugia, Italia, Rome, Italia, Venice, Italia, Eindhoven, Olanda, Castellon (Valencia), Spania, Madrid, Spania, Malaga, Spania, Valencia, Spania, Basel, Elvetia, Birmingham, Anglia, Londra, Anglia vin cu Wizair iar din restul localitatilor vom colabora cu Tarom cu zboruri charter.

Azi 04.01.2023 L-am contactat pe managerul Teatrului National Cluj sa ne faca o piesa in limba engleza disponibila miercuri de miercuri dupamasa spre seara.

Azi 04.01.2023 Programatorii de la LifeIsHard au raspuns pozitiv intentiei noastre de colaborare sa ne faca sistemul white label. Avem intalnire cu ei vineri de la 13. Fingers corssed. Azi 06.01.2023 Intalnire reusita. Maine le trimit toate detaliile sistemului white label care trebuie dezvoltat sa ne faca cotatia de pret. Azi 07.01.2023 lucram cu LifeIsHard la white label. Azi 22.01.2023 anuntam ca maine la 11 avem sedinta cu programatorii. Ne-au pregatit cotatia de pret. Azi 31.01.2023 am negociat un pret de 50 de euro/ora si aproximativ 800, 900 de ore de programare. Incepem in martie. Azi 16.04.2023 om lucra cu 3 facturi.

Azi 05.04.2023 sa-i accept viza capitane? Vezi aici.

O saptamana foarte buna. Invitam SRI, CIA, MOSAD, BND, DGSE, MI6, SIDE. Le-om pune viza πŸ™‚ Am uitat. Invitam si FSB si KGB-ul batranilor. Ase foarte bine. In prima zi la biserica la spovedit, in a doua zi ne dam seama care cum umbla la pescuit, in a treia zi mergem sa vedem care cum trage cu pistolul, in a patra zi ne dam seama cum manuiesc padelele, in a cincia zi ne dam seama daca le place cultura, in a sasea zi ne dam seama in ce directie se dezvolta tara lor sa vedem daca vor a calari sau umbla cu bicicleta, iar in a saptea zi facem petrecere. Foarte bine. Sa nu fie cu suparare. Invitam si restul serviciilor de informatii din lume. An de an la noi la loc se intalnesc toate serviciile de informatii din lume.

O saptamana guvernamentala. Invitam cu voie buna toate guvernele lumii in vacanta in Floresti. G7? Avem mai bun. Acord A cu A? Ne da detalii. La noi nu umbla.
Demolam in vizit sub stricta supraveghere a lui tatuca Biden cu nene Sarcozy taiem cu o circulara ascutita toate brandurile frantuzesti din Floresti. Stim noi de ce. S-au jucat regi. I-am prins la tara. Umbla posta? Cu tanti Merkel taiem sigla de la Lidl. Nu demolam. Ne facem patinoar. Cu regina Betrix punem o cruce in fata la fostul Mega. Cu regele Charles III taiem sigla de la Profi si ne facem inlontru ce ne-am propus. Cu politia Austriei taiem sigla de la Bila. Ne place. Cu printesa Suediei taiem Ikea. Nenea Bode umbla numai la pescuit. Am rezolvat tot din privat. Regele Philip II al Spanie a merge cu nenea Bode la pescu. Nu mai avem rosii din Spania. N-om mai avea rosii din Spania. Ne punem tunurile. De grindina.
Pe ordinea de zi. Nu mai vrem in UE. O dat-o de gard tare cu libera circulatie a marfurilor. Pretul micu? Nu mai vrem in Schengen. Vrem control vamal de frontiera si vizele inapoi pentru toata lumea. Oricum v-am pus viza din privat πŸ™‚ Purchase request πŸ™‚. Legi din afara tarii pentru tara? Nu noi nu vrem asta. Cote-si tara UE. De stiam astea in anul politiei cand am condus noi UE era UE.

O saptamana de cercetare. Invitam cu voie buna centrele de cercetare din lume in vacanta la Floresti. In prima zi ii cerceteaza ai nostri parinti de la cultele religioase. In a doua zi cerceteaza ei sisteme moderne de pescuit la purtator, calitatea apei si pestii. In a treia zi o sa cerceteze sisteme de tragere in poligon. In a patra zi cercetam kaiacele si sisteme de propulsie cu vasle. In a cincia zi calarim si mergem la teatru. In a sasea zi comparam locul nostru cu locul lor. In a saptea zi ne distram la focul de tabara cu muzica locala traditionala si contemporana si cu dans somesan.

Azi 02.04.2023 am calculat turismul local florestean. Vrem sa mergem de 4 ori in vacanta an de an toti din Floresti. Asta inseamna 52.000 / 48 saptamani = 1083 locuri de cazare daca mergem o singura data. Vrem sa mergem in vacanta de 4 ori pe an asadar avem nevoie de 4334 de locuri. Ase-i de tat.

Azi 07.04.2024 Varianta finala a pretului unei vacante de 1 saptamana in Floresti.

 1. Cazare in camere de 30 de m patrati pentru 2 persoane platitoare si copiii lor care au gratuit construite cu 400 de euro/m patrat. Cost total camera 12.000 euro.
 2. Mancare 15 euro/zi x 7 = 105 euro/saptamana/turist.
 3. Necesar pentru activitati.
  1. 100 de biciclete electrice de 2.000 euro = 200.000 euro.
  2. 100 de echipamente complete de pescuit de 200 de euro = 20.000 euro.
  3. 100 de caiace plus echipament de 3.000 euro = 300.000 euro.
  4.1. 100 de cai cu echipament de 6.000 euro = 600.000 euro.
  4.2. Cladirea de teatru de 700 de locuri de 1.400 de m patrati construita cu 400 de euro/m patrat = 560.000 euro.
  5. Platforma informatica de 60.000 euro.
  6. Hala de depozitare. 500.000 euro.
  7. 4 masini Ford Transit Electric pentru transport caiace si biciclete. 65.000 x 4 = 260.000 euro.
  8. Total investitie. 2.500.000 euro.
 4. Taxa AJPS de 12 euro pentru pescuit/turist.
 5. Trageri in poligon 100 euro/turist/saptamana.
 6. Energie. 40 / 4 / 2 = 5 euro/saptamana/turist.
 7. Transfer aeroport-cazare 6 euro/saptamana/turist.
 8. 2 m cubi de lemne de 250 de euro = 500 / 100 = 5 euro/saptamana/turist.
 9. Salarii. 1 ghid la 25 de turisti si 1 om la intretinere la 25 de turisti si 1 bucatar la 25 de turisti si 4 paznici la 100 de turisti/un loc de cazare si 1 audit locatie de cazare si 1 actor la 25 de turisti si 1 dansator la 25 de turisti si 1 muzicant la 25 de turisti si 2 agenti de turism si un audit de turism local si 4 paznici la teatru = 36 x 6229 = 224.244 euro/luna / 4 / 100 = 560,61 euro/saptamana/turist.
 10. Amortizare. 115 euro/saptamana/turist.
 11. Profit.
  1. Cazare. 12.000 x 0,2/an / 48 saptamani / 2 persoane = 25 euro/saptamana/turist.
  2. Mancare. 105 x 0,2 = 21 euro/saptamana/turist.
  3. Activitati. 2.500.000 x 0,2 / 48 / 100 = 104,1666 euro/saptamana/turist.
  4. Taxa AJPS. 0 euro.
  5. Trageri in poligon. 0 euro.
  6. Energie. 0 euro.
  7. Transfer. 0 euro.
  8. Lemne de foc. 0 euro.
  9. Salarii. 560,61 x 0,2 = 112,122 euro/saptamana/turist.
  Total. 262,2886 euro/saptamana/turist.
 12. TVA pentru turismul intern adica 19% la salarii si amortizare si profit ( 560,61 + 115 + 262,2886 ) x 0,19 = 178,2007 euro.
 13. 1. Total pentru turismul intern. 1.170,8986 + 178,2007 = 1.349,0993 euro/turist/saptamana.
  2. Total pentru turismul la export in Europa. Adaugam si 20% la pret ca sa le protejam turismul intern respectand valorile. 1.349,0993 x 1,2 = 1.618,9191 euro/saptamana/turist.
  3. Total pentru turismul la export in SUA. 1.618,9191 x 1,2 = 1942,7029 euro/saptamana/turist.

La exact prerurile pentru americani trebuie calculate: investitia la cel mai mare average wage din SUA si 20% mai mult ca sa le protejam turismul intern, prioritate sa fie ca prietenii nostri americani sa isi viziteze tara. Trebuie sa calculam asa si constructiile si activitatile. O sa inmultim inca o data cu 1,2.[trebuie sa lucram mai scump de 5000 pornind de la 3000, asadar inmultim cu 1,2 de 3 ori]

Pe cei care vin cu avionul din strainatate ii mai costa 100 euro/zbor/persoana dus-intors. Aste-s transporturile lor internationale.

Copiii pana inainte de facultate au acces gratuit.

La 100 de turisti/saptamana mortizam in aproximativ 10 ani.

Calcul de pret Casa Zanelor.

 1. Cazare in camere de 30 de m patrati pentru 2 persoane platitoare si copiii lor care au gratuit construite cu 400 de euro/m patrat. Cost total camera 12.000 euro.
 2. Mancare 105 euro/saptamana/turist.
 3. Activitati 0.
 4. Salarii. 13 x 6229 / 4 / 100 = 202,4425 euro/saptamana/turist.
 5. Amortizare. 12.000 / 2 / 5 / 48 = 25 euro/turist/saptamana.
 6. Profit.
  • Cazare 25 euro/turist/saptamana.
  • Mancare 21 euro/turist/saptamana.
  • Salarii. 202,4425 x 0,2 = 40,4885 euro/saptamana/turist
  • Total. 86,4885 euro/saptamana/turist.
 7. TVA la salarii si amortizare si profit. 248,4425 x 0,19 = 47,2040
 8. Total pentru turismul intern. 465,6925
 9. Total pentru turismul din Europa. +93,1385
 10. Total pentru turismul din USA. +204,9047

La exact o sa renuntam la profitul de la mancare si o sa introducem in calcul investitia in restaurant.

Distributia profitului. Partea noastra din profit, de la biciclete si kaiace si salariile ghizilor si agentilor si managerului si dansatorilor si muzicantilor, o dam jumate pentru proiectul de coeziune si jumatate o depunem in banca pentru protectia economiilor oamenilor.

Am discutat cu un antreprenor care vrea sa faca proiectul cu turismul la national si o sa ne dea profiturile care le face de la floresteni noua la turism. Noua ne respecta valorile. Un flosestean cu venituri din salar sau pensie merge de 2 ori in vacanta in tara pe an, asadar o sa facturam 20.000 x 2 x 250 = 10.000.000 de euro/an.

Azi 19.04.2024 Vrem sa invitam cu voie buna toate firmele de antivirus din lume la noi la loc pentru o saptama in vacanta. In prima zi le prezentam cultele religioase si le facem un review, in a doua zi le dam de lucru la pescuit, in a treia zi scoatem pistoalele din teaca, in a patra zi calculam trasa optima cu caiakul, in a cincea zi securizam cultura :), in a sasea zi le prezentam si securizam locul, iar in a saptea zi ne distram la petrecere cu foc de tabara, muzica locala traditionala si contemporana si dans somesan.

Contact. Vasile Ovidiu Druta.
Administrator romΓ’n dintotdeauna.
+40745184225.
ovidiudruta@afj.ro