Restaurante si baruri.

Azi 01.05.2024

Vrem sa implementam pe tot locul valorile si economicele si sistemul comanda azi si mananca/bea maine cu timp de masa de 30 de minute.

Stim deja ca un bucatar face 75 de mese pe zi. Calculul la exact pentru modelul de restaurant este la restaurantul Meniu De Campion.

La barmani calculam cu timp de lucru la 8 ore si impartim la numarul de comenzi ca sa putem calcula pretul unei bauturi. Barul face profit recomandat de 20% la investitia in bauturi daca sta bautura in bar sau 0 la bauturi daca e comandata de azi pe maine. Barul mai face profit 20% la salariile barmanului si cladirea barului calculata la pretul de productie care genereaza un profit anual de 20%, aceasta din urma poate fi si chirie.

Astfel unindu-ne toate restaurantele si barurile vor lucra la impreuna.

Asociatia rezolva salar brut de 6.229 euro pentru bucatari si barmani.

Sistemul de comenzi o sa fie prin local.afj.ro si astfel scapam de glovo, bolt si tazz care au terorism cu acte adaugat la locurile noastre. Ne scoatem toti deodata din toate platformele. Livrarile o sa fie facute numai de oamenii locului care o sa aiba salar ca si noi.

La nota prin platforma cu sistem de gestiune integrat.

Acuma sa mergem si in vacanta asa ca vom angaja necesar de personal x 52 / 48.

Astfel unindu-ne vom merge la lucru exact unde ne repartizeaza asociatia si vom face toti barmanii si turele de noapte de la discoteci.

In viitor vrem sa implementam un sistem astfel incat un cetatean sa poata bea maxim 5% din salar ca sa ne fie bune barurile la familii, asta inseamna ~173 de euro/luna/cetatean. Acest proiect vrem sa-l implementam la impreuna cu proiectul Agricultura 10.

In Floresti vom organiza la Vlad la Casa Zanelor o intalnire in care sa prezentam cele mentionate anterior si stabilim ziua in care dam toti deodata drumul la lucru. Vom merge si pana la Hotel Napoca sa vedem cum se unesc fratii nostri din Cluj-Napoca. Vom da drumul deodata cu ei.

Implementare. Vom face o platforma informatica in care sa introducem toate operatiunile restaurantelor si barurilor cu o interfata spre clienti sa-si poata face comenzi si rezervari si livrari astfel: clientul isi comanda ce doreste si isi alege de la inceput daca doreste rezervare sau livrare si cand este gata poate se poate livra alegand un livrator. Sustinerea platformei este de 45 de lei/angajat si vrem sa ne faca pret mai bun la mancare decat in platformele actuale. Promovam platforma prin sms si email la toti oamenii de la loc pentru ca avem acces la toti oamenii de la loc de la proiectul cu mancare. Vrem sa plece din restul platformelor de la inceput.

Clientul isi comanda si isi alege de la inceput daca vrea livrare, astfel livratorii se pozitioneaza cat mai aproape, clientul este anuntat ca mancarea este pregatita si isi alege livrator, plateste livrarea si o primeste.

Daca cauta tortila cu ceapa sa caute in toate retetele de la toate restaurantele, restaurante ce isi adauga ingredientele la fiecare reteta, si sa-i zica cel mai apropiat, care prepara cel mai rapid, ambele cu posibilitatea de mancat la masa sau livrare la coordonate gps/adresa. Vrem pret mai bun la livrari decat cel de la masa.

Livrari. Decide clientul ce livrator isi alege sa-i transporte comanda, livrator ce lucreaza cu pret/ora si cheltuiala cu energia/km. Avem la livratori timpi activi si timpi pasivi de lucru. Vom recomanda cel mai ieftin ca si pret livrator si timpul de livrare cu posibilitatea sa-si aleaga ce livrator doreste. O firma de livrari poate sa aibe oricati angajati. Facem statistici la livratori care sa vada timpii activi si timpii pasivi de lucru, de exemplu daca stau intr-o anumita zona si sa mai vada si cati au fost in acea zona si in istoric si in timp real. Le facem si o statistica cu cat lucreaza fiecare/ora si cate ore a lucrat. Le facem la livratori contract romanesc de colaborare. Vom cere un buletin si o firma/pfa si obligatoriu salar. Firma sa-si poata adauga angajati. Livrarea este facuta cand livratorul scaneaza dispozitivul de comunicatii al clientului. Daca clientul nu mai are disponibil dispozitivul, livratorul sa poata finaliza livrarea. La livratori le garantam suma de bani ce o castiga actual si le-o dam ca si salar, cel mai mare salar. Plata livratorilor este pe loc direct la ei nu pe la noi. Limitam numarul de livratori pe care-i acceptam.