Proiectul oaia.

De asta ma ocup io in persoana. Am identificat nevoia. Cas, branza de burduf, lapte si carne pentru noi si pentru judet. La judet om calcula ulterior pentru ca trebuie identificate toate turmele de oi din judet. Om avea grija sa manance si fratii nostri de la oras.

Om calcula toate oile de la noi de la loc si o sa faurim locurile de inoptat si muls si unitatile de productie modulare. Le-om zice la oieri producatori locali.

Un producator local lucreaza 8 ore si este sustinut conform valorilor. Noaptea o sa punem camere ca le place sa doarma.

Calcul de pret la an. 1/15 din investitie + valoarea turmei + total salarii + alte cheltuieli de functionare + inflatia an de an la valoarea turmei si valoarea investitiei ce mai trebuie recuperata + 20% profit la valoarea turmei si 1/15 din investitie.

Distributia o sa o faca firmele de distributie locale care distribuie de la noi la noi si de la noi la judet.

Depozitarea si vanzarea ii in punctele de calcul locale si din orasele din judet pe care ii sustinem conform valorilor. Se lucreaza la comanda clientului. Avem magazine doar in alimentatie. Chelutilile de functionare is cota parte raportat la suma cheltuita.

Pretul de vanzare in punctele de calcul ii pretul de la producatorul local. Faca-si profitul ca noi raportat la investitie amortizata in 15 ani si inflatie. Profit anual punct de calcul cu 125.000 euro investitie. Anul 1. 125.000 x 0,15 + 125.000 x 0,2 = 18.750 + 25.000 = 43.750 Anul 2. 125.000 / 15 x 14 x 0,15 x 0,15 + 125.000 x 0,2. etc… Am calculat cu inflatie de 15% in primii 2 ani.

Calcul profit la alte locuri. Profit impozabil – inflatia din profit cu taxele la ea.

Io o pornesc si ma retrag si am pretentia sa primesc inapoi suma investita si inflatia.

O sa facem la fel si cu industria porcului. Adauga Bazna la Tauti si Marele alb la Luna de Sus. Punem Bazna si Marele Alb si la Suceag pentru ei si pentru fratii nostri de la orase din judet.

Adauga proiectul vaca. Adauga Luna de Sus. Adauga restul cirezilor de la loc. Incet incet ne apucam de Agricultura 10. Mancam numai dn judet.

Ma apuc in luna de mai 2023.

Mi-a soptit o pasarica din natura ca sanatos este sa mancam fructe. Io cred ca si legume. Nu mai facem proiectul asta. Fostii ciobani or lucra la pomi si la legume. Ba or lucra la oi ca ne trebuie aia lana si asa o vrut si ei ca le place natura.